Tuesday, December 8, 2009

DİYET YAPMAK YA DA YAPMAMAK

Gwyneth Paltrow uzun yıllardır makrobiyotik Diyet yapıyor. Kylie Minogue ise greyfurt diyeti ile formunu koruyor. Ayrıca pek çok ünlünün Oscar ödül töreni yaklaştığında lahana çorbası diyetine başladığı biliniyor.



Fakat hangi Moda diyeti takip ederseniz edin. Bilimadamları diyetlerin işe yaramadığını söylüyor ve diyetleri adeta birer peri masalına benzetiyor.



Britanya Gastroenteroloji Derneği(BSG) başkanı Profesör Chris Hawkey, 2009 Gastro konferansında içinde çiğ yeme, greyfurt ve alkalin diyetlerininde bulunduğu bir Dizi ünlü diyet sıraladı. Bu diyetlerin popüler olmasına rağmen obezitenin önüne geçilemediğinin altını çizen Hawkey, her 5 İngilizden birinin zayıflama hapları kullandığını söyledi.



Profesör ayrıca dengeli diyetler arasında Teri Hetcher ve Sarah Jessica Parker'ında takip ettiği Beslenme uzmanı Esther Blum'un diyetlerini gösterdi. Esther Blum'a göre ölçülü yemek ve cinsel dürtüleri arttırmak önemli.



Leeds Üniversitesi Medikal Psikoloji Dalı profesörü Andrew Hill ise insanların hızlı ve kolay zayıflama teknikleri aradıklarını ancak bunların çok az olduklarının ve kilo arttıkça uygulanması daha zor hale geldiklerinin altını çizdi.


DİYET YAPMAK YA DA YAPMAMAK

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.