Wednesday, December 23, 2009

Hastalara kilo kontrolü

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı çerçevesinde, birinci basamak Sağlık kuruluşları ve toplum sağlığı merkezlerindeki personel, obezite ile mücadele konusunda bilgilendirilecek. Bu çerçevede, obezite tanısı ve tedavisi için klinik rehberler yayımlanacak. Sağlık kuruluşlarına herhangi bir nedenle başvuran bireylerin fazla kiloluk ve obezite açısından değerlendirmelerinin ve tedavilerinin yapılması sağlanacak. Piyasada zayıflama amaçlı satışa sunulan ürünlere yönelik denetimlere ilişkin mevzuat geliştirilecek.



Obezite ile mücadele çerçevesinde hayata geçirilecek diğer çalışmalar ise şöyle: Sağlık Bakanlığı bünyesinde bireylerin her an ulaşabilecekleri ve doğru bilgi alabilecekleri Obezite ile Mücadele Bilgi Hattı, ALO 184 içinde yer alması sağlanacak. Gebe ve emziklilik dönemi kadınların düzenli aralıklarla sağlık kuruluşlarına başvurarak kilo kontrolü ile ilgili danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanacak. İnteraktif, eğlenceli ve öğretici Eğitim teknikleri, Bilgisayar oyunları kullanılarak Okul öncesi ve ilköğretim çocukları obezite ile mücadele konusunda bilgilendirilecek. Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin yılda 2 kez vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri yapılacak.



Gıda sanayi üst düzey yöneticilerine obezite ile mücadele sonsunda bilgilendirme toplantıları yapılacak. Gıda ürünleri etiketlerinde uluslararası yaklaşımlar dikkate alınarak tüketiciyi bilgilendirecek, kolay anlaşılabilir ve okunabilir şekilde besin öğeleri tablosunun yer almasının sağlanması, gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda Beslenme ve beyanları ile ilgili ilave düzenlemelerin yapılması sağlanacak.



Gıda maddeleri ile ilgili medyada yer alan reklamlar ve tanıtıcı faaliyetlere yönelik mevcut yasal düzenlemelerin güncellenecek, özellikle çocuklara ve gençlere yönelik gıda reklamları ile ilgili mevcut düzenlemeler yeniden değerlendirilecek. Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilinçlendirilmesi çalışmaları yürütülecek ve yerel yönetimler tarafından toplumda fiziksel aktivitenin yaygınlaştırılmasına yönelik Spor tesisleri ve rekreasyon alanlarının yaygınlaştırılması teşvik edilecek.



ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
Hastalara kilo kontrolü

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.