Saturday, December 12, 2009

40 günde 28 kilo verdi


Bursa’da, 178 kilogram ağırlığındaki bir gencin, mide küçültme ameliyatı sonucu 40 günde 28 kilo zayıfladığı bildirildi.

Acıbadem Bursa Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, fazla kilolarından kurtulmak için uzun yıllar yaptığı diyetlerin sonuç vermemesi ve kilolarından kaynaklanan şikayetlerin günlük yaşamını olumsuz etkilemeye başlaması nedeniyle Emrah Tepecik (23), hastaneye başvurdu.

178 kilogram ağırlığındaki Tepecik, hastanenin genel cerrahi ekibince yapılan mide küçültme ameliyatı sonrası 40 günde 28 kilo zayıflayarak, 150 kiloya indi.

Emrah Tepecik, fazla kiloları nedeniyle yürümekte ve uyumakta zorluk çektiğini, nefesinin çabuk kesildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Ameliyatın ardından yürüme ve nefes problemim ortadan kalktı, uyku apnem azaldı. Açıkçası ameliyatın bu kadar kısa sürede sonuçlarını göreceğimi tahmin etmiyordum." Ameliyatı gerçekleştiren Acıbadem Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Abdullah Zorluoğlu, mide küçültme ameliyatından en geç bir yıl sonra hastaların, Beslenme programlarına uymak koşuluyla yüzde 60 oranında zayıflayabileceğini belirtti.

Hastaları Emrah’ın, bundan sonraki 5 aylık süre içinde 100 kilonun altına inmesini beklediklerini ifade eden Zorluoğlu, şu bilgileri verdi: "Açık ameliyatla gerçekleştirdiğimiz bu müdahaleyle midenin hacmini küçültüyor ve gıdaların emilimini azaltıyoruz. Ayrıca ince bağırsakların 1-1,5 metrelik bölümünü devre dışı bırakarak, yeni küçültülmüş mideye bağlıyoruz.

Böylelikle kişinin yemek yeme kapasitesi, kilolu veya obez olmayan bir kişinin yiyebileceği miktarlarla sınırlandırılırken, yediği besinlerin fazlasının da kilo yapmadan vücuttan atılması sağlanmış olunuyor." Açıklamada, araştırmalara göre, Diyet ve ilaç tedavisi gören hastaların yüzde 90’ının 1-2 yılda kilolarını geri aldığı, bu nedenle Obezite tedavisinde en etkili çözüm olarak, mide küçültme ameliyatının gösterildiği belirtildi.

18-60 yaş aralığında olup beden kitle endeksi 40’ın üzerinde olanlar, yüksek tansiyon, şeker ve uyku apnesi sendromu gibi kiloyla ilişkili hastalıkları, ilaç ve diyet tedavisine rağmen kilo verememiş olanlar, herhangi bir nörolojik, psikiyatrik ve hormonal bir hastalığı olmayan ve alkol-ilaç bağımlılığı bulunmayan kişilerin, mide küçültme ameliyatı için uygun hasta grubu arasında yer aldığı bildirildi.
40 günde 28 kilo verdi

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.