Tuesday, December 8, 2009

KİRLİ HAVA ŞİŞMANLATIYOR

Hava kirliliği denince akla ilk olarak kış aylarında özellikle büyük şehirlerde yaşanan isli, dumanlı ve kirli hava geliyor.



Gazete Habertürk - Ceyda Erenoğlu



Ama Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, kirli havanın pek çok hastalığın nedeni olduğunun bilindiğini, son



yıllarda yapılan araştırmaların sonucunda bu durumun kilo alımına yol açtığının ortaya çıktığını belirtti.



Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, son yapılan çalışmalarda havadaki zararlı maddelere maruz kalındığında, kalp atım hızımızın “toksinleri vücudumuzdan atmaya çalışıyormuş gibi” hızlandığını gösterdiğini söyledi. Vücut, bu kimyasal kirleticileri parçalayamadığından, onları kanda tutmak yerine yağ olarak depoluyor. Yüksek oranda toksin biriktiğinde de vücutta yağların içinde depolanan kimyasallara karşı hassasiyet oluşuyor. Bu nedenle her beş kişiden en az ikisi kilolu bir Yaşam sürmeye mahkûm oluyor.



KİRLETİCİYE ÖNLEM



Aylin Yılmaz’a göre, kandaki veya karaciğerdeki kirleticilerden vücudu arındırmak için besinlerle destek vermek yeterli değil. Bu nedenle ilk plan, diyet yapmak ya da detoks uygulamak değil, kirleticilere maruz



kalışı azaltmak olmalı.



- Alerjik reaksiyonlara karşı duyarlı olanlar, tuvalet



temizleyici yerine mikropları öldürücü özelliği olan sirke



kullanabilirler. Klozete bir fincan sirke dökülmesi ve 10 dakika bekledikten sonra sifonun çekilmesi sonuç için yeterlidir.



- Cam temizleme deterja nı yerine şişenin yarısı su diğer yarısı sirke ile doldurulabilir ve biraz bulaşık deterjanı ekleyerek camların bu karışımla temizlenmesi sağlanabilir.



- Hava temizleyici olarak karbonat kullanılabilir. Karbonat kötü kokuları yok etmede oldukça başarılıdır.



Halının üzerine biraz serpiştirip elektrikli süpürge ile süpürebilir veya odanızdaki bir kâsenin içinde bir miktar bulundurabilirsiniz.



Odanızı sabah havalandırın



Vücudu toksinlerden temizlemek için, temiz hava, düzenli Egzersiz ve doğru beslenme çok önemli:



- Özellikle sabah saatlerinde evinizi mümkün olduğu kadar havalandırın.



- Açık havada yapılacak egzersizlerde günün karbonmonoksit seviyesi en yüksek düzeyde olduğu zamanlara dikkat edin. Güneşli günlerde egzersizi günün erken saatlerinde yapmayı deneyin.



- Araştırmalar günlük beslenmemizde 54 farklı Tarım ilacına maruz kaldığımızı gösteriyor. Haftalık Alışveriş listenizde ekmek, süt, meyve ve sebzelerde Organik olanlara yer verin.


KİRLİ HAVA ŞİŞMANLATIYOR

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.