Wednesday, December 9, 2009

Haftada en az dört gece parti parti dolaşıyorlar

Karanlık çökünce kendilerini dışarı atıyorlar. Haftanın en az dört gecesi sokakta olup; restoranlardan kafelere, konserlerden açılışlara, gece kulüplerinden partilere koşturup duruyorlar... Yorgunluk nedir bilmeden sürekli gezip tozan 'gece kuşları'; Cosmopolitan dergisinin yeni sayısında mercek altına alındı. Selin Miloşyan tarafından derlenen dosyada; parti parti gezen Eğlence tutkunlarının fiziki ve sosyolojik haritası çıkarıldı. İşte, 'Gece Kuşlarını Tanıma Kılavuzu'nun ayrıntıları...



YORULMAK NEDİR BİLMİYORLAR

Gece çıkmaktan, bir eğlence mekanından diğerine koşmaktan müthiş zevk alıyorlar. Bir yemekle başladıkları geceye, bir kafede devam ederken, oradan da içkili bir ortama geçip doyasıya dans etmek istiyorlar. Bu arada her zaman çeşitli mekanlarda karşılaştıkları tanıdık simaların ya da arkadaşlarının daveti üzerine geceyi bir ev partisinde sonlandırmaya karar veriyorlar. Hiç yorulmadan bazen araya konser, Sinema ya da Tiyatro gibi daha kültürel aktiviteleri sıkıştırmayı başarıyorlar. reklam, sanat, Moda, medya, halkla ilişkiler ve organizasyon gibi alanlarda çalışan insanlar, mecburen yoğun bir gece hayatına sahip oluyor. Meslek icra edilirken bir yandan da eğlencenin tadına varılıyor.



YENİ İLİŞKİLERİN BAŞLANGIÇ YERİ

Gece kuşları; gün ve saat hesabı yapmadan hayatı dolu dolu yaşayarak eğleniyor. Ayrıca işyerinde çalışırken, keyifli bir gecenin kendilerini beklediğini bilmek de onların stresini azaltıyor. Gece hayatı insanlara; yeni arkadaşlıkların ve yeni aşkların filizlendiği renkli bir ortam sunuyor. Davetlerden partilere koşturmanın bir avantajı da, yeni ilişkilere başlama şansı oluyor. Her gece dışarı çıkıp birkaç Program yapabilecek kapasitede olmak için ille de bekar olmak şart değil. Gece kuşu evli çiftler de evliliğin sıradanlığından uzak, monotonluğu kırmayı başarmış, hareketli bir düzen kurmuş oluyorlar. Yoğun bir tempoyla oradan oraya koşturan insanlar aslında bu hareketliliği çok seviyor. Yeni insanlarla tanışıyor, dostluklarını pekiştiriyor, keyifli sohbetler yapıyor, son trendlerden haberdar oluyorlar... Gece kuşları, hayatın bu hızlı akan, sürprizli yönüne bayılıyor.



GECE KUŞLARININ ORTAK NOKTALARI

Yaşları tabii ki 18'den büyük! Genellikle bekarlar ama aralarında evli olanlar da var. Keyif aldıkları için gece çıkıyorlar ama bazen işleri nedeniyle mecburi bir sosyallik yaşayanlar da oluyor. Salaş yerlere gitmek isteyenler Kadıköy ve Nevizade'de, daha çok para harcayabilenler ise Bebek- Boğaz hattında boy gösteriyorlar. Asmalımescit-Tepebaşı dolayları ise son dönemde coşmuş durumda. Eğlenmek için yaşadıklarını söylerler. En az haftanın dört günü dışarıdalar; bazı partilere kapıdan bakıp çıkıyorlar. Geceleri, gündüzden daha enerjik ve hareketli oluyorlar.



NEDEN GEZİYORLAR

ETEL BALER: "Akşamları sevdiklerimin katıldığı organizasyonlara gitmekten hoşlanıyorum. Çünkü tümüyle buluşmam için yeterli vaktim yok. Gece gezmeleri sayesinde dostlarımı birarada görme imkanı buluyorum."

ESRA ÜSTÜNKAYA: "Dışarıdaki eğlenceyi ve sosyal hayatı renkli bir tiyatro sahnesi gibi görüyorum ve izlemekten büyük keyif alıyorum. Programlarım spontane gelişiyor ve insanlarla iletişim çok hoşuma gidiyor."

DİDEM ÖZGEN (Parti organizatörü): "Sosyalleşmek benim için yemek yemek kadar doğal bir ihtiyaç ve büyük bir keyif. Dönemsel olarak azalan veya çoğalan yoğunlukta, ancak haftada en az dört gece çıkarım. Yaz aylarında hemen her gece dışarıdayım. Yaşlanıp bir köşede oturmak zorunda kaldığımda torunlarıma anlatacak eğlenceli hikayelerim olsun istiyorum."



SABAHA KADAR EĞLENMEYİ ÇOK SEVİYORLAR

Melez şarkıcı Rihanna, her gece farklı bir kulüpte görülüyor. Rihanna'nın aynı akşam üç kulübe birden gittiği biliniyor. İngiliz şarkıcı Amy Winehouse, hareketli gece hayatıyla tanınıyor. Evinde sabaha kadar süren partiler yüzünden komşularının onu tahliye etmek için imza kampanyasına başladıkları biliniyor. Çılgın partilerin renkli siması Paris Hilton, eğlence hayatının en ünlü müdavimlerinden. Paris'in gittiği parti haftalarca konuşuluyor. Los Angeles gece hayatının müdavimlerinden olan Amerikalı oyuncu Mischa Barton, sık sık çok popüler olan Bardot adlı kulüpten çıkarken görüntüleniyor. 'Cadılar Bayramı' partisinde erkek kılığına girerek hayranlarını şaşırtan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Katy Perry, çılgın partilerde sık sık boy gösteriyor.



TAVAF EDİYORLAR

Lüks harcamaları, Yaşam şekli ve gösterişli giyim tarzıyla dikkat çeken Süreyya Yalçın, yoğun gece hayatıyla adından sıkça söz ettiriyor. Demet Akalın, sevgilisiyle birlikte her gece en az dört mekan dolaşıyor. Gece gezmeyi çok sevdiğini söyleyen Tuba Ünsal, şu sıralar sık sık farklı eğlence mekanlarını tavaf ediyor. Hande Ataizi, yoğun bir gece hayatı olmadığını, herhangi bir organizasyon olmadığı takdirde sadece yemek yemek için çıktığını söylüyor. Gece hayatının Beslenme kaynağı olduğunu belirten şarkıcı Teoman, çıktığı gecelerde birkaç mekana birden gidiyor. Sosyetenin tanınmış simalarından Eda Taşpınar'ı da hemen her gece farklı bir organizasyonda görmek mümkün.
Haftada en az dört gece parti parti dolaşıyorlar

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.