Tuesday, December 8, 2009

Bayram pilavı

Eti kuşbaşı doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Et suyunu saklayın. Fındık yağını tencereye koyup, üzerine haşlanmış eti ilave edin. Üzüm ve rendelenmiş havucu katın. Baharatları da koyup karıştırın. Pirinci, tuzunu, haşlanmış nohut ve et suyunu ilave edip pilavı pişirin. Bozmadan servis kabına alıp, sıcak servis yapın. Mutlu bayramlar diliyorum.



(10 kişilik) Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 30 dakika



MALZEMELER



2 su bardağı baldo pirinç



1 bu bardağı haşlanmış nohut



2 havuç



Yarım kilo koyun eti



1 su bardağı kuru üzüm



1 tatlı kaşığı tarçın



1 tatlı kaşığı yenibahar



2 yemek kaşığı fındık yağı



3 su bardağı et suyu



Tuz



karabiber



* * *



Narlı su muhallebisi



Soğuk süte Mısır nişastasını ve şekeri ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Sonra kaselerin içini suyla ıslatın ve pişmiş muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat soğutun. Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serptikten sonra nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.



MALZEMELER



1 litre süt



6 yemek kaşığı mısır nişastası



2 kahve fincanı tozşeker



Üzeri için:



1 kahve fincanı gül suyu



1 kahve fincanı pudra şekeri



2 adet iri nar



* * *





Mercimek çorbası



Bir gece önceden ıslattığınız mercimeği haşlayın. Ayrı bir tencerede soğanı rendeleyip, sarımsakla kavurun. Yağı ekleyip, salça ve domatesi katın. Haşladığınız mercimeği ve sıcak suyunu da ilave edin. Tuz ve taze karabiberi de ekleyebilirsiniz. 15 dakika sonra şehriyeyi ilave edin. 15 dakika daha pişirip servis yapın.



MALZEMELER



1.5 su bardağı yeşil mercimek



1 çay bardağı arpa şehriye



1 tatlı kaşığı domates salçası



1 adet domates



3 diş sarımsak



1 orta boy soğan



8 bardak sıcak su



2 yemek kaşığı fındık yağı


Bayram pilavı

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.