Tuesday, December 8, 2009

İlaçta yüzde 23 iskonto dönemi başladı


Eczacıya bir günlük kepenk kapattıran ilaç indirimleri, bugün itibariyle hayata geçti. 20 yıllık olarak belirlenmiş ilaçlardan depocuya satış fiyatı 6.79 TL’nin üzerinde olanlara referans fiyat alana kadar yüzde 23 iskonto uygulanacak. Jeneriği olmayan orijinal ilaçlar için de iskonto oranı yüzde 23 olacak. Referansın altında fiyat almış jeneriği olmayan orijinal ilaçlar ile orijinali olmayan jenerik ilaçlar için yapılacak mahsuplaşma işleminde ilave yüzde 12 iskonto dikkate alınacak. Mevcut iskontosu yüzde 23’ün üzerinde olan ilaçlar için ilave yüzde 12 iskonto uygulanmayacak.
2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ’le ilaçlarda uygulanacak indirim oranlarıyla ilgili 14.1’inci maddede değişikliğe gidildi. Buna göre, depocuya satış fiyatı 3.56 TL’nin altında olan ilaçlar için perakende satış fiyatı (KDV dahil) üzerinden yüzde 4 oranında indirim uygulanacak. Ayrıca indirimli bedel üzerinden eczacı indirimi yapılacak. 20 yıllık olarak belirlenmiş ilaçlardan depocuya satış fiyatı 6.79 TL’nin üzerinde olan ilaçlara referans fiyat alana kadar yüzde 23 iskonto uygulanacak. (Baz iskonto yüzde 11+ yüzde 12 birlikte.) Jeneriği olmayan orijinal ilaçlar için iskonto yüzde 23 olacak. Referansın altında fiyat almış jeneriği olmayan orijinal ilaçlar ile orijinali olmayan jenerik ilaçlar için yapılacak mahsuplaşma işleminde ilave yüzde 12 iskonto dikkate alınacak. Mevcut iskontosu yüzde 23’ün üzerinde olan ilaçlar için ilave yüzde 12 iskonto uygulanmayacak.
20 yıldan eski ilaç statüsü kazanmış ve depocuya satış fiyatı 6.79 TL’nin altında olan ilaçlar, depocuya satış fiyatı 3.56 TL’nin altında olan bütün ilaçlar, reçetesiz ilaçlar, kan ürünleri, tıbbi mamalar, radyofarmasötik ürünler ve enteral Beslenme ürünlerine yüzde 23 iskonto uygulanmayacak. Aynı şekilde referansın altında fiyat almış jeneriği olmayan orijinal ilaçlar ile orijinali olmayan jenerik ilaçlar için yapılacak mahsuplaşma işleminde uygulanan yüzde 12 ilave iskonto da söz konusu ilaç gruplarında uygulanmayacak. Tebliğ hükümleri bugün itibariyle geçerli olacak.

İlaçta yüzde 23 iskonto dönemi başladı

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.