Tuesday, December 8, 2009

AKREP KEBAP, YILAN IZGARA PEKİN SOKAKLARINDA...

Uçak hariç, uçan her şey; masa hariç dört bacaklı olan her şey, Denizaltı hariç yüzen herşey Çin'de yenilebiliyor.



Olimpiyat şehrinde, Wangfujing Yiyecek Sokağı'ndaki sokak satıcılarının tezgahları arasında gezintiye çıkarsanız, hayal edilebilir her türlü yiyeceğe rastlıyorsunuz.



Tepsilerde sunulan ve kazanlarda kaynayan kırmızı biberli keçi ciğeri,çöpe geçirilmiş akrep (akrep kebap), şişte kızartılmış denizatı, ızgara yılan, hindi şinitseli görebilirsiniz.



Batı'dan gelen ziyaretçiler geleneksel Çin mutfağından bu yiyecekleri satın alamıyorlar. Olimpiyatlardaki oyunlar boyunca yarışmacılar bu yiyecekleri yemiyorlar. Onlar kendi yüksek proteinli içecekleri ve karbonhidratlı özel yiyecekleri ile midelerini doyuyorlar. Köpek beyni çorbası ve sebzeli köpek ciğeri turistlere açık...



Zaten Pekin'in seyahat rehberleri de batılı ziyaretçileri tabaklarına alacakları yiyeceklerin kokusunun mide bulandırıcı olabileceği konusunda uyarıyor!



Olimpiyatlar nedeniyle yarım milyon insanın ziyaret etmesi beklenen Çin ekonomisi 3 haftadan fazla bir süre boyunca yurtiçinde üretilen değerleri sunabilecek. Tabii eğer ziyaretçilerin mideleri alabilirse...



Bu tatları denemek için çaba sarfedenler de var. Amerikalı bir ziyaretçi, Jackie Sİegel, köpek balığı yağı ile kızartılmış deniz yıldızı yemeği o kadar da kötü değil. Bununla beraber kırkayak, solucan ve akrep ise onu biraz rahatsız eden çeşitler olmuş.



Bir İngiliz ziyaretçi ise,tanesi 1.10 eurodan satılan denniz ATI şişlerinden yemeye cesaret etmiş.'O kadar da kötü değil. Kesinlikle çok farklı bir deneyim,' diyor.



Çin'de olimpiyatlar nedeniyle tüm dünyanın dikkatini çeken sokaktaki yiyecekler pek lezizi görünmüyor ve kokmuyor. Ancak Çinliler'in söylediklerine göre bazı faydaları var!



Bu sokakta Çinli Sun Hainan, denizatının erkeler için cinsel güç kazandırdığını söylüyor. Kadınlar içinse, kabuklu hayvanlar ideal. Ciltleri için faydalı. Ayrıca ona göre; kertenkelede kadınların cinsel gücüne yardımcı oluyor.


AKREP KEBAP, YILAN IZGARA PEKİN SOKAKLARINDA...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.